Minden változatlan – rendben folytatódik a Liget megújítása

2014. december 08. 10:56 - cicc.á

 

Blogunk információi szerint a kormány 2014. december 3.-i ülésén maximális támogatásáról biztosította a Liget Budapest Projektet. Mindennek nyomatékaként megszavazta az idei évből visszamaradt 3 milliárd forintos támogatást, valamint tudomásunk szerint a projekt eredeti ütemtervének megfelelően biztosítja a jövőre esedékes több milliárd forintot is. A miniszterelnök egyértelmű kiállása a nagyszabású tervek mellett egyben azt is jelenti, hogy az utóbbi időben tett szerencsétlen államtitkári megnyilatkozás és annak miniszteri biztosi cáfolata végül is egy, megnyugtató irányba mutatott: a Liget Budapest Projekt zavartalanul, az eredeti menetrendnek megfelelően folytatódik 2015-ben.

terkep_liget_final_v6_custom_resize_600x424_25167990226.jpg

Így aztán jövőre megkezdődhet a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának rekonstrukciója, az Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ (OMRRK) felépítése, és folytatódnak a Városliget parkrendezési munkálatai  A hvg.hu szeptemberi írása szerint a 2015-ös beruházások várható összköltsége 15-20 milliárd forint lesz.Hogy a pontos összeg mennyi, az majd a későbbi Magyar Közlönyökből kiderül, mint ahogy az is, hogy egy összegben, vagy „darabolva” jut a pénzhez a projekt. De ez majdhogynem mindegy: a lényeg, hogy zavartalanul alakulhat át és szépülhet meg a főváros és az ország legendás parkja, és 2018-ra 5 új, modern múzeummal gyarapodunk.

_mg_3179_copy.jpg

És nemsokára azt is megtudjuk, hogy az első négyet kik tervezték és milyenek lettek, mert információink szerint december 19-én kibontják a borítékokat és ismertetik a nemzetközi zsűri döntését. Az meg már csak hab lenne a tortán, ha a nemzetközi pályázat nyertesei között lenne egy, vagy akár két magyar terv is.

Jövő pénteken kiderül.

IMG_7650.JPG

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lizse.blog.hu/api/trackback/id/tr356964457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monet. 2014.12.08. 18:19:32

nagyon helyes, ha már elkezdték fejezzék is be rendesen! kíváncsian várom a terveket

Hashtag 2014.12.08. 19:03:34

kicsit aggódtam, hogy megint a kultúra húzza a rövidebbet a költségvetési pénztologatásban.
időtlen idők óta nem költöttek ennyi pénzt kultúrális területre, én már ennek is örülök

Dunai Zsolt 2014.12.08. 20:40:50

engem az egészből a liget megújulása jobban izgat mint a múzeumok, de úgy vagyok vele, hogy ha
tényleg beton helyére épülnek akkor bajunk nem származhat pár modern kultúrális épületből...

inuitdog 2014.12.09. 01:42:32

A poszt írója tudatosan torzítja a képet, mert ezért kapja a fizetését. A kultúrát nem a Városligetbe kell elhozni hanem inkább haza kéne vinni belőle egy kicsit. A beillesztett képek szándékosan manipuláltak. Az első azt a területet mutatja a Vajda Hunyad Vár előtt ahova az aktuális kirakodó vásárokat szervezik, Kürtös kalács fesztivált, élő állat bemutatókat. Ez a terület pont a pénzszerző és kereskedelmi tevékenység miatt pusztult le ennyire. A füvet teljesen letaposták, esőben áll a víz a gödrökben. Ezen csak rontani fog az erőltetett gazdasági tevékenység.
A másik képen az a hely látható ahová a Főkert munkásai az összegyűjtött leveleket, faágakat hordják. Ez egy lerakó ahonnét a hulladék elszállításra kerül, amúgy egy fákkal szegélyezett eldugott helyen van.
Jó lenne ha a posztoló kicsit is ismerné a Városligetet és nem csak a jövőbeni pénzkereseti lehetőséget látná benne.
süti beállítások módosítása