Hírek a Lizséből

2014. december 02. 11:03 - Kamerás Iván

Hamarosan megtudjuk, hogy fog kinézni az ötből négy új múzeum, de addig sem áll meg az élet a Városliget környékén, lássuk mik a hírek.

Meghívást kapott a Liget Budapest Projekt a soron következő Smart City Expo-ra. Bármilyen meglepő az eseményen okos városfejlesztési megoldásokat mutatnak be, tehát amikor valami rafinériával úgy sikerül egy fejlesztés, hogy az fenntartható, környezettudatos és a város javát szolgálja. Tehát külföldi szakértők(is) úgy látják, hogy a Liget Budapest Projekt fenntartható, környezettudatos, és a város javát szolgáló módon újítja meg a Városligetet. Most Várnai Úr ezeket olvasva biztos csak legyint, hogy: "ááá ez egy ócska, komolytalan rendezvény, látod még a Magyar Urbanisztikai Társaságot sem hívták meg előadni" - de nem, a negyedik alkalommal megrendezendő kiállításra Amszterdamtól kezdve Koppenhágáig a világ minden tájáról érkeznek városvezetők, számszerint ötvenen, illetve olyan világcégek mint a Microsoft, vagy az IBM is képviseltetik magukat városfejlesztési megoldásaikkal.

A másik hír, amiről fontos, hogy megemlékezzünk, Baán László bejelentette: méltó emlékhelyet állítanak a végtelenül szomorú történetű, aljas módon lerombolt Regnum Marianum templom egykori helyén, a korábbi Csete-Makovecz tervek alapján, vagyis a föld alatt lévő altemplom ismét látogathatóvá válna. Úgy gondolom ehhez különösebb kommentár nem szükséges, csak egyetérteni lehet a döntéssel.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lizse.blog.hu/api/trackback/id/tr676950895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hashtag 2014.12.02. 17:56:10

Bárhonnan is nézzük, szerintem ez elismerés. Nyilván a rendezők utánanéznek a meghívott projekteknek és ha ők úgy érzik, hogy a ligeti projekt beillik a többi jelenlévő közé, akkor azért annyira nem baj nem lehet vele...

Toposz 2014.12.02. 22:13:33

Nem állítom, hogy nincs a projekttel semmi gond, de ez jelent valamit. A nyertes tervek bemutatását meg nagyon várom már, mert onnantól lehet érdemben vitázni magukról az épületekről, hogy megláttuk, egyáltalán milyenek.

Monet. 2014.12.02. 22:59:35

Ez egy elég jelentős esemény, korábban is hallottam már róla. Hogy a liget-projekt be tudott ide kerülni az a nemzetközi szakma támogatásának a jele. Hogy lelőjem ezt is: remélem nem gondolja senki, hogy a nyugati nagy cégek épp a sokat támadott magyar kormány egyik fő fejlesztését hívnák meg, hacsak az nem egy megalapozott terv...
süti beállítások módosítása